Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Nu tager jeg det lige bagfra, for jeg skylder faktisk et svar både til fru Anne Baastrup og til hr. Morten Homann.
     Hr. Morten Homann siger, at det kun er fire lande i verden, men så var hr. Morten Homann ikke hernede, dengang jeg remsede den liste af lande op, som står i den her koalition. Den er faktisk lang - på over 45 lande. Vi har altså en lang række lande, der deltager i det her.
     En ting er, hvem der bidrager med de militære midler, og der har vi altså USA, Storbritannien, Australien, Letland osv., osv., som jeg også nævnte før - det vil jeg ikke lige bruge så meget tid på at remse op nu - noget andet er, at det ikke kun er fire lande. Det er jo ikke korrekt.
     Nu står hr. Morten Homann heroppe og siger, at krigen er ulovlig. Hvor ved hr. Morten Homann det fra? Det er hans vurdering. Vi har en anden vurdering. Sådan er det. Vi har bedt Folkeretskontoret om at undersøge det, og vi har altså fået et svar, der siger, at der er et folkeretligt grundlag, og det må jeg henholde mig til. I øvrigt er der ikke tale om en ny verdensorden, men det har vi også været inde på.
     Fru Anne Baastrup spørger helt reelt til flygtninge. For det første vil jeg sige, at vi har afsat de 300 mio. kr. inden for det første år, og vi vil også gerne have lov til at nævne, at statsministeren gik forrest i går på EU-topmødet for at sikre, at EU-landene samler sig om at bidrage til både den humanitære bistand og genopbygning.
     Derudover: Vi er uenige om den militære del, men vi vil jo meget gerne bredt forhandle med Folketingets partier om, hvad der så skal ske fremover, hvad der skal afsættes, og hvordan vi skal håndtere hele den her situation. Og jeg håber, at også SF på trods af, at vi er uenige om den militære del, vil være med til at tage en forhandling med regeringen om, hvordan vi, uanset hvad der sker nu her, afbøder konsekvenserne på bedst mulig måde.
     Endelig til hr. Kim Sejr, hvis jeg lige ganske kort må svare, når det nu er sidste omgang.

Næste