Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Jeg vil egentlig godt kvittere over for hr. Frank Jensen, for jeg synes egentlig, han holdt en meget pæn og nuanceret tale. Vi er bare uenige i konklusionerne, og det er fair nok. Men jeg synes sådan set, at talen var en meget pæn indgang til det.
     Men hvem er det, der splitter, vil jeg spørge hr. Frank Jensen. Har det ikke lige så meget været et Tyskland, som i den grad gik ud i en valgkamp og splittede, et Frankrig, et Rusland, et Kina? Det er vel sådan set der, splittelsen først og fremmest kommer fra, i hvert fald i min optik.
     Nu vil jeg ikke stå og referere tidligere ministre, men jeg vil dog have lov til at referere den nuværende formand for Socialdemokratiet, hr. Mogens Lykketoft, der jo for nylig til Information sagde, og det er blot 5 måneder siden:
     »Saddam Hussein har store forbrydelser på samvittigheden
- også over for sit eget folk. Et nyt og demokratisk styre i Irak vil være et stort fremskridt. Det vil åbne nye og løfterige perspektiver for den irakiske befolkning og for hele Mellemøstregionen. ... Der er ikke skygge af tvivl om, at Irak har overtrådt alle forpligtelser over for det internationale samfund om inspektion af den afrustning af masseødelæggelsesvåben, som man gik ind på i 1991.« Det synes jeg er meget klar og fornuftig tale fra den nuværende formand for Socialdemokratiet. Men hvorfor er man ikke villig til at sætte handling bag de ord og de ræsonnementer, man kommer med?

Næste