Forrige

(Kort bemærkning). Jesper Langballe (DF):
Jeg er da glad for at høre, at hr. Frank Jensen ikke mener, at man afgør, hvad der er folkeret ved hjælp af meningsmålinger, men når så hr. Frank Jensen i forlængelse af det spørger, hvem det er, der splitter, om det er 11 eller de 4, så kommer jeg til at tænke på en gammel dansk minister fra 1800-tallet, der hed André. Han opfandt forholdstalsmetoden, og han skabte ordet talmajestæten - det er et godt udtryk - som udtryk for en perversion af demokratiet, der siger, at flertallet har altid ret.
     Hvem er det, der splitter - de 11 eller de 4? Det er altså et simpelt subtraktionsstykke, man trækker 4 fra 11, så ved man, hvem der har ret.
     Jeg vil sige til hr. Frank Jensen, at vi føler os godt tilpas sammen med de angelsaksiske folk, som vi skylder så utrolig meget, og meget mere, end vi skylder Frankrig og Tyskland, for at sige det mildt. Og jeg vil i den forbindelse sige: FN-forankringen af denne invasion går jo på resolutionerne og ikke på, hvad medlemslandene i Sikkerhedsrådet bagefter hver for sig mener. Det er resolutionerne, der er det afgørende, indtil en alternativ resolution er besluttet, og derfor er invasionen forankret i FN.

Næste