Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Hr. Frank Jensen har utrolig stor tiltro til de her våbeninspektører, men i det interview, der blev bragt her til morgen med Hans Blix, sagde han jo, at Saddam Hussein ingen respekt havde for våbeninspektørerne. Saddam Hussein havde aldrig villet tale med våbeninspektørerne.
     Hans Blix sagde også, at han var overbevist om, at Saddam Hussein og Irak havde masseødelæggelsesvåben. Man kan sige, at det er lidt sent at komme med de udtalelser nu, men de kom.
     Vi har set i går, at der regner Scud-missiler ned over Kuwait med en længere rækkevidde, end de må have. Det er jo også galt; det er i strid med alle de FN-resolutioner, vi har talt om. Journalister og amerikanske styrker, der er medvirkende i angrebet, må gå med gasmasker nu. Hvorfor skal de det? Kunne det have noget at gøre med, at man ved, at Saddam Hussein råder over netop de våben, han hele tiden har hævdet at han ikke har.
     Og så mangler jeg svar fra hr. Frank Jensen: To gange har vi set Socialdemokratiet i opposition for alvor være modstander af den linje, en borgerlig regering har ført angående udenrigspolitikken og sikkerhedspolitikken, nemlig nu og så under fodnotepolitikken tidligere.
     Jeg mangler svar fra hr. Frank Jensen på: Hvad var det, Socialdemokratiet ville opnå ved ikke at støtte NATO, ved ikke at støtte regeringen dengang, ved ikke at støtte USA dengang i kampen mod Sovjetunionen? Hvad var det, man 23 gange meddelte den borgerlige regering, at man ikke ville være med til dengang for at modgå Sovjetunionen og det kyniske regime, det var? Det har vi ikke fået svar på.

Næste