Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Fru Pia Christmas-Møller siger, at jeg skulle have sagt, at Saddam skulle fjernes, eller Saddam skulle væk. Det vil jeg sige, det har jeg aldrig sagt, jeg er ikke på fornavn med den mand. Jeg kalder ham altid Saddam Hussein, jeg er ikke på fornavn med diktatoren i Bagdad. Bare for at det bliver rettet.
     Så siger fru Pia Christmas-Møller, at vi svigter vores ansvar. Vorherre bevares, hvor langt kan vi komme ned i debatniveau her? Altså hør nu her: Socialdemokratiet har stået bag de beslutninger, der er truffet om militær deltagelse uden for Danmarks grænser igennem 1980'erne og 1990'erne, det blev jo mest aktuelt i 1990'erne, og vi har selv både i opposition og i regeringsdeltagelse stemt for de bidrag, Danmark har sendt udenfor.
      Lad nu være med at lave historieforvanskning, og lad nu være med at prøve at skabe et modsætningsforhold, som ikke eksisterer. Ét er, at vi kan have et forskelligt syn på, hvad der er rigtigt i den nuværende situation. Vi var enige, Venstre og De Konservative og Socialdemokratiet var enige indtil i mandags, da skiftede Venstre og De Konservative spor.
     Vi har sagt fra starten, at vi også i den her situation og i den krise, vi har været i, ville være villige til at stemme for beslutninger her i Folketinget, der førte til militær intervention i Irak i den nuværende krise.
      Synes fru Pia Christmas-Møller, at det er spændende at være i den alliance, vi har nu i verdenssamfundet? Synes Det Konservative Folkeparti, at det er heroisk, at man har fået sprængt FN, NATO, EU og fået isoleret Danmark fra vores naboer i det her spørgsmål? Sidder man og glæder sig over det på rækkerne i regeringspartierne? Jeg tror, de røde ører gør sig gældende dér; det tror jeg.
     Til hr. Skaarup vil jeg sige: Den naivitet, som hr. Skaarup står og spørger til hos andre, må man selv være voldsomt præget af. Vi har aldrig nogen sinde tilkendegivet, at Saddam Hussein ikke havde masseødelæggelsesvåben. Det var jo en tilståelsessag.
     Og i forhold til al-Samoud-raketterne, ja de er jo blevet brugt. Også i den nuværende situation er der blevet brugt al-Samoud-raketter nede i Kuwait så sent som i aftes. Og der er også sprængt Scud-missiler. Ja, korrekt, men der er også brugt al-Samoud. Men vi ved til gengæld, at al-Samoud-raketterne blev skrottet, men ikke alle, men at Blix gjorde fremskridt.
      Bevisbyrden her har hele tiden ligget hos Saddam Hussein, ja, men våbeninspektørerne kom og sagde, at man gjorde fremskridt, og Blix, som bliver citeret her, har sagt, at han kunne gøre endnu flere fremskridt, og de våbeninspektører, som var på stedet, har jeg altså mere tillid til i den her vurdering, end jeg har til hr. Peter Skaarup.

Næste