Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Nu er hr. Villy Søvndal jo ikke kendt for her i salen at bruge argumenter, der understøtter regeringens position og holdning. Jeg må sige, at det i hvert fald er første gang i nyere tid, jeg har oplevet det fra hr. Villy Søvndals side.
     Hr. Villy Søvndal sagde, at der var fem lande, der ville stille op med militærbistand til krigen i Irak. Jeg tror, hr. Villy Søvndal har tænkt på Polen, da hr. Villy Søvndal kunne tælle det op til fem foruden USA, Storbritannien, Australien og Danmark.
     Men jeg kan fortælle hr. Villy Søvndal, at vi jo har fået oplyst, at det, som Polen vil stille med, er specialstyrker inden for beskyttelse, beskyttelse mod ABC-våben. Så der er altså ikke noget, om jeg så må sige, robust bidrag fra polsk side af militær karakter.
     Derfor vil jeg gerne vende tilbage til det, som var mit spørgsmål til Venstres ordfører. Se, nu er vi altså i den situation, at dér, hvor Danmark skal deltage i den her krig, som er indledt, det er på det allerskarpeste. Kan det ikke igen få Venstre til at overveje, om man har placeret sig korrekt? Det at isolere Danmark sammen med de her lande i denne situation væk fra vores nordiske naboer, væk fra EU-landene i hovedtræk, kunne det ikke få Venstre til at overveje, om beslutningsforslaget ikke skulle have været indrettet anderledes, så det kunne have samlet bred støtte i Danmark, i det danske Folketing og i befolkningen?

Kl. 9.40

Næste