Forrige

(Kort bemærkning). Villy Søvndal (SF):
Jeg vil godt takke udenrigsministeren for, at han gik op og skabte den klarhed, som jo er soleklar. Der går en lang argumentation forud, men der er en konklusion, som er uomtvistelig. Den hedder, at der efter norsk opfattelse intet folkeretligt grundlag er for magtanvendelsen.
     Det er jeg helt sikker på at udenrigsministeren vil bekræfte, for det var det, han læste op som konklusionen, også i sin anden bemærkning.
     Så kommer vi til næste del af det. Det her er jo alvorligt, vil jeg sige til hr. Peter Skaarup. Det er alvorligt at fare rundt med noget i en folketingsdebat, som ikke er sandt. Det kan godt være, at hr. Skaarup er blevet misinformeret af nogen, det er lige så alvorligt for Venstres ordfører, men det er da slemt i en folketingsdebat om så alvorligt et tema som en krig at blive taget med bukserne nede.
     Jeg synes egentlig, det ville klæde hr. Peter Skaarup at komme herop nu bagefter og beklage over for Folketinget, at man har sat sig så lidt ind i et afgørende argument i en debat, så man kom til fuldstændig at fejlinformere et helt Folketing. Det synes jeg ville være klædeligt af hr. Peter Skaarup.

Næste