Forrige

(Kort bemærkning). Jann Sjursen (KRF):
Jeg synes sådan set, at debatten er interessant, også mere principielt i forhold til det spørgsmål, som Forsvarsudvalget har stillet udenrigsministeren, spørgsmål nr. 76 til B 118, hvor der står: På hvilket grundlag har den norske og svenske regering afvist USA's beslutning om en militær afvæbning af Irak? Og så svarer regeringen: Regeringen ser det ikke som sin opgave at gøre nærmere rede for grundlaget for andre landes holdninger.
     Nu var der måske ikke på det tidspunkt, hvor svaret blev afgivet, en redegørelse fra den norske regering. Den er først kommet i dag, og den svenske regering har måske ikke noget tilsvarende for så vidt angår folkeretten. Men det interessante er jo, at i dag her i debatten er statsministeren og andre politikere fuldt ud opmærksomme på, hvad den norske statsminister Bondevik har redegjort for i det norske Storting, og selvfølgelig er man da det. For folkeret og politiske synspunkter udvikler sig jo ikke på baggrund af, hvad vi bare mener i det danske Folketing, men hvad man mener rundtomkring.
     Derfor synes jeg også, det er vigtigt at få udenrigsministeren til i debatten her i dag at sige, at regeringen fremover faktisk gerne vil informere Folketinget om, hvad andre landes synspunkter er, for det var faktisk ikke, hvad regeringen rent principielt gav udtryk for man ville, da Folketingets Forsvarsudvalg stillede spørgsmål nr.
76 i forbindelse med behandlingen af B 118.

Næste