Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Jeg spurgte før om den irakiske hærchef, giftgasgeneralen fra Sorø. Jeg fik ikke noget svar fra hr. Peter Skaarup. Det forstår jeg godt, for det her er jo en meget, meget alvorlig sag for Dansk Folkeparti, en pinlig sag for Dansk Folkeparti.
     For ikke så længe siden stod hr. Peter Skaarup her på talerstolen og sagde, at Dansk Folkeparti er fuldstændig ligeglad med, om den mand blev udleveret eller ej. Der foreligger fra dansk side en efterlysning hos Interpol af ham. Så skulle man da tro, at et parti som Dansk Folkeparti, der jo i særlig grad har interesseret sig for hærchefen, så ville sige, jamen så bør han da udleveres til Danmark. Men det vil man ikke. Han skal ikke udleveres. Hvorfor ikke? Tilsyneladende fordi han er med i den krig.
     Kan hr. Peter Skaarup ikke se det absurde i, at vi nu skal sende danske soldater til Irak, at unge danske mænd, danske jenser, skal kæmpe side om side med giftgasgeneralen? Er det ikke helt absurd? En mand, der er indledt undersøgelser for krigsforbrydelser af her i Danmark, og som er flygtet fra et dansk fængsel. Det er fuldstændig ligegyldigt for hr. Peter Skaarup. Det er en lille detalje. Man vil ikke stille krav om, at han skal udleveres til Danmark. Jeg synes, det er en meget, meget dårlig sag, som hr. Peter Skaarup har her ...

Næste