Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Jeg kan godt forstå, at hr. Frank Jensen føler et behov for at blande sig i debatten om krigsforbrydere, for det var jo netop under hr. Frank Jensens ministerperiode som justitsminister, at vi har haft diskussionen om de krigsforbrydere, som Danmark har accepteret.
     Jeg kan love hr. Frank Jensen en ting, og det er, at vi fra Dansk Folkepartis side vil gøre vores til, at der bestemt aldrig mere bliver diskussioner om, at vi skal lukke krigsforbrydere eller terrorister ind i Danmark. Den udlændingelovgivning, der er blevet vedtaget af Folketinget, hvor Socialdemokraterne i øvrigt stemte imod de stramninger, som er begyndt at virke, sikrer jo netop, at man fremover ikke lukker krigsforbrydere ind i landet, at man fremover ikke accepterer terrorister i Danmark med ophold, asyl osv.
     Så jeg kan forsikre hr. Frank Jensen for, at det vil være et mål for Dansk Folkeparti også fortsat at sikre den udvikling, og jeg tror, at vi allerede har gjort vores indflydelse gældende, og det kan være, at det er det, hr. Frank Jensen er så sur over.
     Så til hr. Ole Sohn med hensyn til den irakiske hærchef:
Som sagt har jeg ingen viden overhovedet om, hvor han befinder sig. Det tror jeg ikke at der er noget folketingsmedlem der med sikkerhed ved. Det kan godt være, at der står noget i aviserne, men det, vi diskuterer, er meget hypotetisk.

Kl. 15.45

     Det er er vores grundlæggende opfattelse, at indtil vi ved noget som helst reelt om, hvad der er sket med den hærchef, kan vi altså heller ikke kræve ham udleveret noget sted fra, for vi ved ikke, hvor han opholder sig. Men det er klart, at det er en sag, som vi fra Dansk Folkepartis side følger meget intenst, for det rejser et principielt spørgsmål.
     Jeg synes, at tidligere regeringer, socialdemokratiske og radikale regeringer, og også hr. Ole Sohn og SF har et alvorligt forklaringsproblem, fordi man netop har kørt en udlændingepolitik, der åbner landets grænser for terrorister og krigsforbrydere. Tænk på, at en af de personer, vi også har haft i landet, er en af dem, der i sin tid deltog i mordet på Anwar Sadat. Han blev lukket ind i landet, fik ophold her i landet. Det er jo grotesk, at socialdemokratiske regeringer har accepteret dét.

Næste