Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Der er flere spørgsmål om den irakiske hærchef. Det er jo klart, at den arrestordre, der er på personen, selvfølgelig står ved magt. Men da vi ikke ved, hvor manden er henne, er det forholdsvis hypotetisk at diskutere, om nogen partier her
i Folketinget vil kræve ham udleveret nu og her. Det er rigtigt nok, og der giver jeg hr. Frank Jensen ret, at det er pinligt, at manden forsvinder, mens han burde være i politiets varetægt. Men jeg synes, at det mest pinlige er, at manden overhovedet er blevet lukket ind i landet i sin tid, at vi accepterer, at krigsforbrydere og terrorister bliver lukket ind i landet. Det bærer socialdemokratisk-radikale regeringer et hovedansvar for. Det var også det signal, jeg tror at vælgerne gav ved valget for 1½ år siden. Det ville man ikke finde sig i. Derfor synes jeg, det er en meget dårlig sag, Socialdemokraterne har, når de gerne vil diskutere en irakisk hærchef. Det må jeg indrømme. Og jeg håber, at Socialdemokraterne fremover, sammen med Dansk Folkeparti og regeringen, som netop har vedtaget en ny lovgivning på det her område, vil være med til at sikre, at vi ikke fremover accepterer terrorister og krigsforbrydere i landet. Danmark skal ikke huse terrorister, der så kan pendle ud
i verden og samle penge ind eller kæmpe på modstanderside. Det kan vi simpelt hen ikke acceptere, så det er Socialdemokraterne, der har et alvorligt problem i den her sag.

Kl. 15.50

     Så til slut til hr. Aage Frandsen, der spørger om, hvad der er muligt i forhold til en irakisk hærchef, og hvad man kan gøre. Jamen situationen er den, at når vi ikke kender hans opholdssted, skulle vi så belaste det danske retssystem med uendelige ressourcer med henblik på at tage ud at finde manden, hvor han nu er rundtomkring i verden? Har det danske retssystem ikke mange andre ting at tage sig til end at begynde at blande sig i den situation lige nu?
     Her må jeg nok erkende, at jeg hellere ser, at det danske retssystem går ind og sørger for at sikre ordnede forhold og lov og orden i landet i stedet for at bruge kræfter på at tage verden rundt og finde en hærchef, før vi ved mere om ham.

Næste