Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
Jeg vil gerne føre den linje videre, for det har virkelig været det mest chokerende. Jeg er måske ikke så forskrækket over, at Venstre snakker om denne her sag, som om det var en spejderlejr, og nu er nok nok og hele den der retorik, men det er chokerende, at Det Konservative Folkeparti ikke har mere respekt for det internationale samfund, end vi har kunnet høre nu her.
     Når 11 ud af 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet erklærer sig uenige i den fortolkning, er det dér, det afgøres, hvad fortolkningen skal være. Det er jo en politisk afgørelse. Sikkerhedsrådets medlemmer stemmer, og de stemmer efter overbevisning, og når det så er lagt fast der, ligger der jura i det bagefter.
     Juraen i det her er helt tydeligt, at der ikke er opbakning til den fortolkning, som den danske regering har lavet sammen med ganske få andre. Det kan man også høre. Selv
i de debatter, der er i Danmarks Radio, kan man høre, at samtlige eksperter ikke diskuterer, hvorvidt det her er lovligt. Nej, de diskuterer alle sammen med mere eller mindre rædsel i stemmen, hvad der skal ske med FN, nu hvor USA med støtte går i krig uden et FN-mandat. Her vil jeg altså gerne spørge fru Pia Christmas-Møller:
Hvad siger De Konservative til, at 11 ud af 15 medlemmer siger, at de er uenige i den fortolkning? Er det lige meget, hvad alle de andre medlemmer siger?

Næste