Forrige

(Kort bemærkning). Pia Christmas-Møller (KF):
Nu er det jo velkendt, at hr. Albrechtsen benytter sig af den gamle metode at blive ved med at påstå en usandhed, indtil den til sidst bliver oplevet som værende en sandhed.
     Det er jo ikke rigtigt, at der er tale om en ulovlig krig, som det blev sagt før. Jeg har redegjort meget nøje for, at vi har fuld tillid til den vurdering, der er foretaget af folkeretseksperterne i Udenrigsministeriet. Vi har i dag tillid til Folkeretskontoret i Udenrigsministeriet, som SR-regeringen havde i 1998, og de er ikke i tvivl om, at der er et FN-grundlag bag militær afvæbning af Saddam Hussein.
     Så spørger hr. Keld Albrechtsen om, hvad vi vil med FN. Hvad vil vi, at der skal ske efterfølgende, hvilken rolle skal FN have? Jeg vil gerne sige, at vi ønsker i Det Konservative Folkeparti, at FN kommer op på handlingens spor så hurtigt som muligt, at FN får en central rolle i forløbet, efter at Saddam Hussein er blevet afvæbnet.
     På samme måde vil jeg svare fru Margrete Auken. Vi er optaget af, at vi får fortsat det forsøg på at skabe en international retsorden, som blev etableret helt tilbage i efterkrigstiden efter Anden Verdenskrig. Her er FN klart det bedste og mest vellykkede forsøg overhovedet nogen sinde. Men det er ikke perfekt, og det har i mange situationer vist sig uden evne til at handle. Men det har jo ikke betydet, at man så ikke skulle handle.
     Vi vil meget gerne have, at FN kan få handlekraft igen, kan stå vagt om en international retsorden. Det vil vi meget gerne bidrage til. Derfor håber vi, at det er midlertidigt, at FN er sat uden for handling.
     Til hr. Jann Sjursen: Jamen altså jeg prøver ikke at skyde falske motiver i skoene på hr. Jann Sjursen eller nogen andre. Jeg prøver at fremlægge vores analyse, og i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl om, at var vi kommet til en anden konklusion end at sige ja til det beslutningsforslag, vi om lidt skal stemme om, så ville vi - uforvarende måske - støtte Saddam Hussein og despoterne i verden. Det er vores konklusion på vores overvejelser. Vi kan ikke se, at der er andre måder at anskue tingene på.

Næste