Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Det Konservative Folkeparti er jo et lov og orden-parti, og sådan vil jeg også gerne høre fru Pia Christmas-Møller sige at det er, når det gælder internationale forhold.
     Så vil jeg bare bede fru Pia Christmas-Møller om at bekræfte, at når det drejer sig om at bruge militær magtanvendelse, er det som udgangspunkt efter FN-pagten forbudt stater imellem. Skal det brydes, så man bruger militærmagt stater imellem på lovlig grund, er det enten i form af selvforsvar eller efter bemyndigelse fra FN's Sikkerhedsråd.
     Når vi nu taler om, hvorvidt det er lovligt, om det er på folkerettens grund, hvor er det så den bemyndigelse til den krig, der nu er i gang, ligger? Hvor er det, at vi er tilbage i sporet? Resolutionerne fra begyndelsen af 1990'erne, 1990-91, er jo der, hvor vi kommer i mosen, når man læser Udenrigsministeriets eget responsum i sagen. Det siger jo, at de er midlertidigt suspenderet, indtil Sikkerhedsrådet igen har givet en bemyndigelse.
     Er det lov og orden? Skulle vi ikke have haft den bemyndigelse, og ville det ikke have været langt bedre i forhold til at samle den internationale verden?

Næste