Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
Heldigvis er Danmark et lille land, og heldigvis er det ikke så forfærdelig vigtigt, hvad vi gør, for det er faktisk ret forfærdeligt, at et så respekteret folketingsmedlem som fru Pia Christmas-Møller bruger en, havde jeg nær sagt, cowboyargumentation her og går op og siger, at vi smyger os uden om det centrale, at Saddam Hussein skal afvæbnes.
     Jamen det er der da enighed om. Det, som så det store flertal i FN's Sikkerhedsråd siger, er, at det stadig væk er muligt at arbejde med andre midler end krig. Og så kommer Det Konservative Folkeparti med udenrigsministeren og fru Pia Christmas-Møller i spidsen og siger: Nu drejer det sig om handlekraft, og de, der ikke er handlekraftige, accepterer Saddam Hussein, de er bare passive.

Kl. 16.35

     Det er cowboysvaret på FN, og jeg er faktisk meget rystet over det, for jeg havde egentlig troet, at det, vi kunne forvente dér, er at sige, nej, her gælder altså folkeretten, og så længe den retsskabende faktor, nemlig Sikkerhedsrådet, med 11 stemmer mod 4 - selv om det ikke kom til en afstemning, ved vi jo godt, at det er der, den ligger
- siger, at der endnu ikke er grund til at gå i krig, så er det et brud på retten, når vi gør det alligevel, og derfor er det altså ret forfærdeligt, at vi skal høre det fra Det Konservative Folkeparti.

Næste