Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Det har jo været temmelig svært at få nogen udmeldinger om, hvad det egentlig er, man vil opnå med denne krig, og hvad det er, man ønsker der skal ske, efter at man har afsat Saddam Hussein. Og derfor er det jo væsentligt at få en afklaring af, hvad Danmarks holdning er, hvad regeringens holdning er til det, hvis man vil lade en krigsforbrydermistænkt som den irakiske hærchef indgå i en ny ledelse.
     Derfor vil jeg gerne stille to helt enkle spørgsmål til fru Pia Christmas-Møller: Kan fru Pia Christmas-Møller garantere, at hverken den danske regering eller nogen danske myndigheder har været medvirkende til, at den irakiske hærchef har kunnet rejse ud af Danmark?
     Det andet spørgsmål er: Kan fru Pia Christmas-Møller garantere, hvis nu det viser sig, at amerikanerne ønsker, at den irakiske hærchef skal indgå i en eller anden form for nyt styre, at så vil den danske regering protestere, alt hvad man overhovedet kan mod det og forlange, at han bliver udleveret, for at han kan blive retsforfulgt for de krigsforbrydelser, han er mistænkt for?

Næste