Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Hr. Niels Helveg Petersen siger, at Det Radikale Venstre ville have støttet en aktion, hvis der havde været et klart FN-mandat, hvis FN's Sikkerhedsråd havde vedtaget en resolution om det. Så vil jeg bare lige erindre hr. Niels Helveg Petersen om, at da hr. Niels Helveg Petersen var udenrigsminister under Kosovokrisen, oplevede vi faktisk, at en radikal udenrigsminister accepterede en aktion uden en vedtagelse i FN's Sikkerhedsråd. Det vil jeg bare lige minde hr. Niels Helveg Petersen om, der i denne sag hænger sin hat på FN's Sikkerhedsråd.
     Så vil jeg også spørge hr. Niels Helveg Petersen, om hr. Niels Helveg Petersen kan bekræfte, at Sverige i 1998 mente, at det folkeretlige grundlag for at lave en aktion i forhold til Irak dengang var utilstrækkeligt i forbindelse med det beslutningsforslag, som den gamle regering fremsatte.
     Endelig vil jeg spørge hr. Niels Helveg Petersen, om den radikale gruppe stemmer samlet i denne sag. Jeg har lagt mærke til udtalelser fra det radikale folketingsmedlem hr. Naser Khader, der til Ekstra Bladet den 9. februar siger:
FN-mandat eller ej, masseødelæggelsesvåben eller ej, Saddam Hussein skal bare væk, uanset et FN-mandat.

Næste