Forrige

(Kort bemærkning). Niels Helveg Petersen (RV):
Under førstebehandlingen redegjorde jeg nøje for de meget store forskelle, der i selve realiteten, i virkeligheden, er på situationen i 1998 og situationen i dag, og alle disse formaljuridiske øvelser og sammenligninger med 1998 giver jeg intet som helst for.
     Det eneste, tænksomme danskere i dag spørger sig selv om, er selvfølgelig ikke, om vi handlede rigtigt eller forkert i 1998, men om vi er i færd med at træffe en klog og rigtig beslutning i dag.
     Hvordan er situationen i realiteten i dag? Jo, regeringen bygger sin folkeretlige argumentation på, at i Sikkerhedsrådet har man ikke truffet en beslutning. Man har »considered« situationen, men ikke truffet nogen beslutning. Det har ingen betydning, og alt andet er hypotetisk, der er ikke stemt om noget, og derfor ved vi ikke noget om situationen i Sikkerhedsrådet.
     Men det gør vi altså faktisk. Vi ved fra referaterne af Sikkerhedsrådets møder, at det helt overvejende flertal af Sikkerhedsrådets medlemmer var imod at afbryde våbeninspektørernes arbejde. Jeg har her en pressemeddelelse fra FN's Sikkerhedsråd af 19. marts, hvoraf det klart fremgår.

Næste