Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Til hr. Niels Helveg Petersen: Vi ved altså ikke, hvad de seks uafhængige ville stemme, eller også ved hr. Niels Helveg Petersen eller andre her i salen noget, som vi ikke ved. Men der er altså ingen, der ved, hvad de seks uafhængige ville stemme, og der er ikke kommet noget som helst til afstemning.

Kl. 9.55

     Så synes jeg, at hr. Niels Helveg Petersen siger noget ganske, ganske rigtigt som i øvrigt så ofte før, og det er, at det eneste, der i virkeligheden interesserer, er, om vi er
i gang med at træffe en rigtig eller en forkert beslutning her i dag. Jeg tror ikke, at det ligefrem er den ene eller den anden paragraf, der sådan interesserer menigmand, nej, det er, om det her er en rigtig eller en forkert beslutning. Vi mener, at det er en rigtig beslutning. Hvorfor mener vi, at det er en rigtig beslutning? Ja, det var det, jeg redegjorde for i min tale. Nøjagtig som hr. Helveg Petersen også sagde det i 1998, har vi ingen grund til at tro, at denne afvæbning af Irak nogen sinde finder sted, så længe Saddam Hussein sidder ved magten, og Saddam Hussein har ikke vist nogen reel vilje til at lade sig afvæbne. Det er ham, der har bevisbyrden, det er ham, som skal komme med beviserne, det er ham, der skal redegøre for sine våben, og det har han ikke gjort. Det er våbeninspektørerne, der laver detektivarbejde, men det er jo slet ikke FN-mandatet. FN-mandatet er jo det stik modsatte. Så ryster hr. Holger K. Nielsen på hovedet. Men er det ikke virkeligheden, at Saddam Hussein har haft 12 år og 3 måneder til at lade sig afvæbne? Det er da ufatteligt, at man kan sidde og nærmest benægte den kendsgerning. Jeg synes, det er fair nok at have en tro på, at det kan lade sig gøre at afvæbne ham, det synes jeg er helt reelt. Vi har ikke troen på det, og FN-resolutionerne giver et klart mandat til at anvende magt, når Saddam Hussein ikke opfylder betingelserne.

Næste