Forrige

(Kort bemærkning). Villy Søvndal (SF):
Det er jo godt, at vi er tæt ved håndvaskene i det her lokale. Det må være dejligt som medlem af Folketinget at kunne sige, at de har sendt folk tilbage til en ondskabsfuld tyran og hans Satans yngel - undskyld udtrykket, som jeg tror, det betegnes i boulevardpressen. Det har hr. Helge Adam Møller set på, men har sagt: Det kan vi ikke gøre noget ved.
     Det var dog en forunderlig ansvarsforflygtigelse. Når man tænker på, hvor ondt det regime har været, synes jeg, det er fantastisk, at de sande humanister, der forsvarer et folks ret i det her Folketing, har siddet fuldstændig stille og set på, at mennesker blev sendt tilbage. Det må vække til eftertanke.
     Så vil jeg bare kvittere for, at hr. Helge Adam Møller ikke svarede på den anden del af mit spørgsmål, nemlig at Saddam Hussein var en helt tæt allieret i kampen mod iranerne helt frem til 1990. Det ikke at svare er jo at samtykke, og jeg vil bare kvittere ved at sige, at jeg synes, det er klogt af hr. Helge Adam Møller at anerkende den historieskrivning, for den er uomtvistelig rigtig.
     Men det fratager jo lige præcis højrefløjen det moralske argument, for højrefløjen har altid brugt den type tyranner, når de bare kunne anvendes i højrefløjens ærinde. Det er det store historiske bedrag og det store historiske problem for højrefløjen.

Næste