Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Det er, som om udenrigsministeren ikke har hørt et ord af, hvad hr. Lykketoft sagde i sit afsluttende indlæg, lige før ministeren selv gik på talerstolen. For hvad starter ministeren så med at sige? Så starter ministeren med at sige:
Vi har vendt alle mulige sider af denne sag under udvalgsarbejdet.

Kl. 18.40

     Det er trist, at denne debat skal afsluttes med, at ministeren forsøger på at foregøgle befolkningen, at der har været et ordentligt samarbejde om det her under udvalgsarbejdet i Det Udenrigspolitiske Nævn og i Forsvarsudvalget, for det har der ikke.
     Regeringen har kørt den her sag hen over hovedet på næsten halvdelen af Folketingets medlemmer uden at tage hensyn til de berettigede ønsker, som har været fremsat, til de forslag om en ordentlig sagsbehandling, høring osv., som har været fremsat. Man afviste ønsket om en fornyet udvalgsbehandling, og man har hele vejen igennem nægtet at deltage i en ordentlig sagsbehandling.
     Derfor synes jeg, det er trist, når hr. Lykketoft så påpeger et helt fundamentalt, alvorligt problem for dansk udenrigspolitik i den kommende tid, nemlig at der er et snævert flertal, der kører på et yderst tvivlsomt grundlag og uden at ville samarbejde med resten af Folketinget, at så er det eneste, ministeren har at svare, at man har vendt alle mulige sider i denne sag.
     Jeg synes, det er trist, og der kunne siges meget, men det er tiden ikke til nu. Det er en sort dag for dansk folkestyre.

Næste