Forrige

(Kort bemærkning). Niels Helveg Petersen (RV):
Jeg er meget enig med hr. Jann Sjursen i den betragtning, at den folkeretlige diskussion er særdeles væsentlig, for det har jo at gøre med et fremtidigt verdensmønster. Hvad er det for en verdensorden, der kommer ud af dette her, når Irakkrigen forhåbentlig hurtigt er overstået? Hvad gælder næste gang?
     Jeg har lagt mærke til, at i regeringens sidste svar har de skiftet ordvalg. Det er meget udmærket, det er jeg glad for. Der står i det første, det egentlige notat, at våbeninspektion er udsigtsløs. Nu står der: må anses for at være. Man bløder lidt op, og det skulle man nok have gjort fra starten. Det havde i hvert fald været et langt klogere ordvalg.
     Det er jo Sikkerhedsrådet, der fortolker Sikkerhedsrådets vedtagelser. Når man læser referatet fra FN af sikkerhedsrådsbehandlingen den 19. marts, må jeg sige, at der i Sikkerhedsrådet altså ikke tegner sig en tilslutning til det, som skete, nemlig at man skulle afbryde våbeninspektionen. Det er kernen i sagen for mig, og dette element indgår overhovedet ikke i regeringens folkeretlige vurdering. Det finder jeg beklageligt.

Næste