Forrige

(Kort bemærkning). Villy Søvndal (SF):
Det er tydeligt, at hr. Jens Rohde helst vil undgå at diskutere folkeret. Det kan man sådan set godt forstå. Fire lande, bl.a. Danmark, angriber Irak uden om FN. Hr. Rohde bliver ved med at sige, at det er dybt forankret i FN.
      Jeg tror, at den befolkning, der lytter til hr. Jens Rohde i hvert fald må overveje tre ting. Den ene er, at hovedparten af dem faktisk er imod den krig. Den anden er, at hr. Jens Rohde forekommer at være et vrøvlehoved, undskyld udtrykket, når man i noget, der så klart er i modstrid med FN, påberåber sig FN. Og så afviser hr. Jens Rohde, at det skulle have nogen som helst konsekvenser folkeretligt set og
i forhold til fremtiden. Hr. Jens Rohde skulle prøve at læse spørgsmål 179 og svaret på det. Vi spørger: Har enhver koalition af lande og ethvert enkelt land ret til at angribe med påberåbelse af resolution 1441? Svaret er et soleklart ja, og derfor er det jo ikke en teoretisk situation, vi diskuterer, specielt ikke som situationen i øjeblikket er med Tyrkiet. Det er grønt lys, det er en ladeport til, at lande, der vil, kan gå i gang. Dermed er al international ret ophævet.

Næste