Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Hr. Holger K. Nielsen fastslår heroppefra, at der er et klart flertal, der mener, at disse muligheder ikke er udtømt. Hvor ved vi det fra? Tingene har jo ikke været til afstemning. Det skal vi lige huske. Tingene har ikke været til afstemning, sagt til hr. Holger K. Nielsen.
     Det kan i realiteten aldrig blive andet end en politisk vurdering. Det er jo ikke våbeninspektørerne, der afgør, hvornår der ikke er mere at gøre. Det er ikke våbeninspektørerne, der skal træffe den politiske afgørelse. Det er jo landene. Det er jo landene, og derfor kan det aldrig blive andet end en politisk vurdering af, hvornår nok er nok. Saddam Hussein har drevet os rundt i 12 år og 3 måneder, og nu kan vi på trods af 12.000 siders rapporter osv. se, at der er ting, der ikke er blevet redegjort for. Det fik vi beviset for i går. Vi fik også beviset for, at han er villig til at bruge dem.
     Med hensyn til det med Sikkerhedsrådet beder jeg bare om at huske på Kosovo 1999. Der var Sikkerhedsrådet kørt ud på et sidespor. Det kom jo først med bagefter. I 1998 var der heller ingen sikkerhedsrådsbeslutning, men den daværende regering holdt sig sandelig ikke tilbage, også på trods af at svenskerne underkendte, at der var et folkeretligt grundlag. Da holdt man sig absolut ikke tilbage for at holde fast i, at der selvfølgelig var et folkeretligt grundlag; at det arbejde, som Folkeretskontoret havde lavet, naturligvis holdt vand; at det var fuldstændig absurd at stå her og diskutere det; og at det svarede til, at hvis man skulle diskutere, hvorvidt Justitsministeriet havde lavet nogle vurderinger af grundloven om ekspropriation, ville man sige, at det ville man ikke høre på. Det var det, hr. Jørgen Estrup fra Det Radikale Venstre sagde dengang. Det er måske værd at huske på.

Næste