Forrige

(Kort bemærkning). Pernille Blach Hansen (S):
Det er rigtigt, at vi er uenige i den beslutning, regeringen har truffet, men det bør vel ikke afholde hr. Jens Rohde fra at svare på de spørgsmål, han bliver stillet, og derfor vil jeg gerne spørge endnu en gang:
     Statsministeren har i slutningen af januar udtalt en meget klar definition af, hvad en forankring i FN er. Det er drøftelser og beslutninger i Sikkerhedsrådet, og det er, at de fem permanente medlemmer af Rådet først skal være enige. Hvorfor vil hr. Jens Rohde ikke vedstå, at det ikke er den definition, Venstres ordfører lægger for dagen i dag? Man har skiftet standpunkt, man har skiftet holdning undervejs, og det, man først mente var en FN-forankring, mener man nu ikke længere er nødvendigt.
     Jeg synes, det er nødvendigt for Venstres ordfører at forklare os, hvorfor Venstre og regeringen har skiftet synspunkt, og hvorfor det nu ikke længere er nødvendigt med beslutninger i Sikkerhedsrådet, før man har en FN-forankring. Det er jo relevant, også i mulige kommende situationer i fremtiden.

Næste