Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Man har ikke kunne nå til enighed i FN's Sikkerhedsråd. Det er fuldstændig rigtigt, som fru Anne Grethe Holmsgaard siger, at der kom meget, meget klare meldinger fra Frankrig, og så er det, man igen spørger: Hvor længe skal vi blive ved? Hvor længe skal vi acceptere, at Saddam Hussein bliver ved med at køre rundt med verdenssamfundet? Hvor længe skal vi acceptere, at Saddam Hussein ikke med det samme samarbejder fuldt ud og betingelsesløst? Vi taler jo ikke om dage eller uger, vi taler om år. Det er virkeligheden. Det er den virkelighed, vi står i, uanset det ene motiv eller det andet motiv eller det tredje motiv der måtte være for de enkelte lande, også til at holde sig uden for.
     Man er meget naiv, hvis man tror, at det er de ædlere motiver, der holder en lang række lande uden for. Det er meget naivt. For Tyskland er det jo helt åbenlyst, hvad det var, der skete, for det så vi under den tyske valgkamp. Schröder kravlede op i masten og kunne ikke komme ned igen. Af alle gjorde tyskerne det, men det kan man jo have sin holdning til.
     Hver eneste gang der har skullet besluttes noget, hver eneste gang der har skullet tages aktion over for Saddam Hussein, har SF blankt afvist og er kørt ud med de samme argumenter. Det kan vi jo se af Folketingets forhandlinger gennem historien, og hvilket indtryk gør det på hr. Morten Homann, at SF historisk set altid har taget fejl?

Kl. 10.55

Næste