Forrige

(Kort bemærkning). Anne Grete Holmsgaard (SF):
Jeg vil da gerne sige til hr. Dalgaard, at det har jeg da bestemt gjort mig overvejelser om, og i hele det meget fyldige materiale, der ligger som baggrund for det beslutningsforslag, vi behandler her, er der jo også masser af overvejelser om det.
     Jeg har bl.a. gjort mig den overvejelse, da jeg besøgte anlægget i London som del af Videnskabsudvalgets rejse i februar eller marts i 2002, hvor det lav- og mellemradioaktive affald er deponeret i tønder, sådan at det er klart, hvad der ligger hvor, og sådan, at man kan komme til det. Jeg mener da, det vil være fornuftigt at have den del af depotet struktureret sådan, at man har det lavradioaktive affald, som henfalder først, yderst, så man kan fjerne det efterhånden.
     Med hensyn til det højradioaktive kræver det selvfølgelig nogle helt særlige beskyttelsesforanstaltninger, men jeg mener, det er vildt overdimensioneret, hvis hr. Dalgaard mener, at der skal militær bevogtning til det lav- og det mellemradioaktive affald. Det skal selvfølgelig deponeres meget forsvarligt, og det skal selvfølgelig være indhegnet, og det skal være struktureret systematisk.
     Med hensyn til det højradioaktive kommer vi så til et område, hvor det kunne være et mål for f.eks. terrorister, og hvor det kan anvendes til noget andet, f.eks. til at udvikle atombomber med. Det kan det lav- og mellemradioaktive affald jo ikke.

Næste