Forrige

Bodil Kornbek (KRF):
Kristeligt Folkeparti kan også støtte beslutningsforslaget om afvikling af nukleare anlæg på Forskningscenter Risø. Den viden og det kendskab, der er til de pågældende anlægs betydning og funktion, er jo netop til gavn i processen for afviklingen. Argumentet om, at vi selvfølgelig også er ansvarlige og rydder op efter os selv, er også et, vi kan tilslutte os, og dermed også hele afviklingsprocessen.
     Vi skal selvfølgelig også forholde os til en permanent løsning for bortskaffelsen af affald fra nukleare anlæg samt radioaktivt affald fra sundhedssektoren og industrien. Derfor støtter vi også regeringens ønske om at påbegynde en udarbejdelse af et beslutningsgrundlag for et slutdepot for lav- og mellemaktivt affald.
     Vi er helt enige med regeringen om, at radioaktivt affald selvfølgelig bør bortskaffes i det land, hvori det er produceret, og det ser vi også med tilfredshed står i forslaget.
     Derudover er der de store spørgsmål netop omkring depotplacering, som selvfølgelig er noget, vi vil gå ind og være meget opmærksomme på. Der er det sikkerhedsmæssige spørgsmål omkring de her ting, men også miljømæssige hensyn er vigtige.
     Men vi kan tilslutte os forslaget.

Næste