Forrige

Martin Lidegaard (RV):
Da Det Radikale Venstres ordfører ikke kan være til stede, skal jeg på hendes vegne fremføre følgende:
     Det er jo ikke første gang, Folketinget diskuterer kvindelig omskæring, og det bliver desværre nok heller ikke sidste gang, selv om man godt kunne ønske sig, at vi fik bugt med den modbydelige tradition.
     Lovforslaget, vi taler om i dag, gør det muligt at straffe danske statsborgere og herboende personer, som tager til udlandet for at få foretaget omskæring af piger og unge kvinder. Det sker, selv om handlingen ikke er strafbar i landet, hvor omskæring finder sted. Dermed bryder loven, som flere også har været inde på, med princippet om dobbelt strafbarhed. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Det Radikale Venstre normalt tillægger dobbelt strafbarheds-princippet meget stor betydning.

Men i denne sag må vi også erkende, at argumentet vejer tungt for at markere, at omskæring er fuldstændig uforeneligt med dansk kvinde- og menneskesyn, og derfor er vi rede til i dette afgrænsede tilfælde at gå på kompromis med princippet.

Kl. 17.50

     Med den bemærkning, at vi kun kan komme denne modbydelige tradition til livs, hvis vi primært satser på oplysning og holdningspåvirkning, som flere har været inde på, kan vi tilslutte os forslaget.

Næste