Forrige

Jann Sjursen (KRF):
Indledningsvis vil jeg godt sige, at vi fra Kristeligt Folkepartis side kan støtte regeringens lovforslag, som jo går ud på særskilt at kriminalisere kvindelig omskæring, ikke fordi det ikke har været strafbart, men fordi man fra regeringens side ønsker at indsætte en særlig bestemmelse i straffelovgivningen.
     Vi synes, at noget kan tale for det, selv om det ikke er traditionen, at vi gør det sådan. Men det, der taler for det, er, at man måske får lettere ved i oplysningsøjemed at få henledt forældres opmærksomhed på, at vi ikke vil acceptere kvindelig omskæring, og derfor støtter vi, at regeringen har valgt at indsætte den særlige bestemmelse i straffeloven.
     Dermed også være sagt, at jeg synes, det er utrolig vigtigt at konstatere, at en sådan bestemmelse ikke kan stå alene, at det er vigtigt med informations- og oplysningskampagner, og at der selvfølgelig også bliver bevilget de nødvendige midler hertil.
     Jeg vil også godt sige, at vi kan støtte, at lovforslaget lægger op til, at man i det her spørgsmål fraviger princippet om dobbelt strafbarhed. Det mener vi også er helt nødvendigt for at sende entydige signaler på det her område. Det er der bestemt brug for.
     Med disse ord, og fordi vi tidligere har diskuteret spørgsmålet grundigt og indgående, endda for ganske nylig, vil jeg fra Kristeligt Folkepartis side nøjes med at tilsige en positiv udvalgsbehandling og en støtte til lovforslaget, når det kommer til tredje behandling.

Kl. 17.55

Næste