Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Fru Pia Kristensens tale bar præg af, at hun har lidt svært ved at se forskel på Folketinget og regeringen. Forslaget er fremsat her i salen, det behandles her. Det er Folketinget, der bestemmer, hvornår vi afgiver betænkning, og som formand for Retsudvalget regner jeg med, at vi gør det snart. Så det er ikke ministeren, der kan besvare det spørgsmål. Det er os selv.

Kl. 17.35

     Men grunden til, at jeg går herop, er, at jeg simpelt hen ikke forstår fru Pia Kristensen. Vi havde anden behandling her forleden dag, og der syntes jeg, jeg gjorde meget ud af at sige noget om afvisningen af Dansk Folkepartis ændringsforslag, som var en kopi af justitsministerens lovudkast. Det fandt vi simpelt hen ikke var anstændigt i Folketingets Retsudvalg. Derfor forstår jeg slet ikke, at fru Pia Kristensen nu begynder at angribe, at det er blevet nedstemt.
     Jeg fatter heller ikke, hvordan fru Pia Kristensen kan forsvare, at man laver, hvilket fru Birthe Rønn Hornbech jo præciserede, en nyskabelse i dansk ret. Hvordan kan fru Pia Kristensen i respekt for lovkvalitet, hvad jeg går ud fra at Dansk Folkeparti rent faktisk også ønsker, overhovedet forestille sig, at et nybrud på den her måde skal gennemføres, uden at vi får høringssvarene.
     Jeg synes virkelig, at fru Pia Kristensen i den grad svigter det ansvar, vi har som lovgivere, ved at holde en tale på den her måde.

Næste