Forrige

(Kort bemærkning). Erik Mortensen (S):
Først til hr. Lilleholt: Det var ikke småting. Nu er det steget fra 6-10 millioner til 6-10 milliarder. Jeg går ud fra, at det var en fortalelse.
     Til fru Charlotte Dyremose må jeg sige om udvalgsarbejdet: Det er da udmærket, og jeg ved jo godt, at det fungerer, men her er det kun spørgsmålet: Hvorfor ikke forholde sig til realiteterne? Da man afviste det i 1999, var det på grund af for små mængder. De er så dokumenteret, så derfor er det svært, både for mig og for industrien, at se begrundelsen i ikke at tage det med nu.
     Til hr. Thulesen Dahl: Ja, man må da sige, at det selvfølgelig er ærgerligt, når man indgår sådan en dobbelt musefældeklausul. Det er jo ikke mange minutter siden, at man accepterede 230 mio. Sådan var dét bare. Det var bare en bagatel, men det må man så tage, som landet nu ligger. Her siger vi 6-10 mio., alligevel en ret væsentlig sag for miljøet, og det kan man så bare ikke.
     Men det er mere det, at både de firmaer, som frivilligt og uden udgift for os, for staten, er gået ind i det her arbejde, havde en forventning. Den forventning bliver altså ikke opfyldt nu, og der er ikke nogen saglig grund til ikke at gøre det. Derfor har vi vores ændringsforslag, selvfølgelig.

Næste