Forrige

(Kort bemærkning). Elisabeth Arnold (RV):
Det, det kalder mig op, er hr. Helge Adam Møllers forsikringer om, at hvis bare loven om ophævelse af dobbelt strafbarhed var blevet vedtaget for nogle år siden, så havde vi sat en stopper for dette uvæsen.
     Jeg vil gerne appellere til hr. Helge Adam Møller om, at han prøver at være nøgtern og slå koldt vand i blodet og se på, hvordan det er gået i de lande, hvor man faktisk har ophævet den dobbelte strafbarhed, og hvor man har gjort dette indgreb specifikt lovstridigt. Der har man jo ikke fået nogen sager, man har jo ikke fået nogen anmeldelser, man har ikke fået nogen domfældelser.
     Det er jo et meget, meget større kompleks end det, hr. Helge Adam Møller giver udtryk for. Det er ikke blot gjort ved at vedtage en lov; der skal lægges en stor indsats for dagen af det sundhedspersonale og alt det personale, der må have kontakt med de indvandrermiljøer, hvor det her foregår. Og det er ikke bare gjort med at lave en lov herinde. Det ved hr. Helge Adam Møller også udmærket godt.
     Så den deér pudsen glorien med at sige, at hvis bare vi havde fået vedtaget det her for nogle år siden, så var vi kommet uvæsenet til livs: Nej, al erfaring viser, at det er et langt, langt sejt træk.

Næste