Forrige

(Kort bemærkning). Pia Kristensen (DF):
Jeg vil starte med at svare fru Line Barfod, som siger, at det jo er forbudt at omskære piger i Danmark. Ja, vel er det så, men problemet er, at det jo ikke er forbudt for forældre at rejse ud uden for Danmarks grænser til et land, hvor det ikke er forbudt. Det er jo dér, vi har problemerne. En somalisk familie kan rejse hjem til hjemlandet, og så kan de få foretaget omskæringerne på deres piger over en sommer.
     Det er jo det, vi skal forhindre, og det er jo også det, det forslag, regeringen vil fremsætte, faktisk går ud på.
     Og så synes jeg ærlig talt ikke, at man kan sammenligne revselsesret og så så grov en mishandling. Det er to forskellige ting, må jeg sige til fru Line Barfod.
     Til fru Elisabeth Arnold: Nu ved jeg ikke, om jeg har forstået spørgsmålet rigtigt, men jeg fik den opfattelse, at fru Elisabeth Arnold hentydede til, at Dansk Folkeparti ikke ville støtte regeringens forslag? O.k., så har jeg misforstået det. Men det er selvfølgelig således, at hvis vores forslag ikke kan blive vedtaget, så venter vi, og så støtter vi også regeringens forslag. Men jeg opfordrede justitsministeren til at få deres fremsat så hurtigt som overhovedet muligt.
     Så til fru Jette Bergenholz Bautrup: Der er jo lidt tvivl om, hvorvidt det er religiøst betinget, eller det har noget med skikke og sædvaner at gøre. Det er der tvivl om selv blandt somaliere. Men når man kan høre ledende imamer stå og anbefale omskæringer, så synes jeg nok, der kan være tale om et vist religiøst forhold dér.

Næste