Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Jeg vil lige komme med en faktuel oplysning. En af mine kolleger har lige været i Uganda i offentligt anliggende, og han var ude at snakke med to kvinder, der foretager omskæring. Den ene var muslim, den anden var kristen. Så der er efter ugandisk opfattelse ingen religiøs begrundelse for det.
     Så vil jeg også gerne lige gøre fru Pia Kristensen opmærksom på, at med vedtagelsen af Dansk Folkepartis lovforslag er der ingen hindring for, at man som somaliske forældre kan tage af sted og få omskåret sit pigebarn, fordi Dansk Folkepartis lovforslag ikke er på det kvalitetsniveau, der gør, at det kan ramme. Det bliver ikke strafbart.
     Jeg vil starte med den første sætning: »Den, som udfører et indgreb i en kvindes kønsorganer«. Og så er den ikke længere. Det, det handler om, er pigebørn, og det står ikke i Dansk Folkepartis lovforslag. Man har et problem, hvis man vil haste ting igennem på denne her måde. Jeg ved godt, at fru Pia Kristensen går voldsomt op i det her, og det gør vi andre også, men jeg synes, fru Pia Kristensen skulle lytte til den kritik, flere ordførere er kommet med i forbindelse med dette lovforslag, og acceptere at vente på, at justitsministeren kommer med sit, uden at vi alle sammen skal have skældud.

Kl. 14.15

Næste