Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Jeg synes ikke, det er Dansk Folkeparti eller for så vidt De Konservative eller de Venstrefolk, som stemte for forslaget i 1997, der har et forklaringsproblem. Jeg synes, det er Socialdemokraterne, som står her i dag og kommer med beslutningsforslag; de vil have os til at tro på, at det reelt har været partiets holdning siden 1997 og tilbage i tiden, at det er noget, man virkelig vil gøre noget ved. Jeg synes, det er Socialdemokraterne, der har et forklaringsproblem.
     Vi har haft en debat i Folketinget dengang, hvor det daværende Socialdemokrati, der sad i regering sammen med Det Radikale Venstre, ikke ønskede at støtte et forslag, som løste nøjagtig det problem, som vi står over for i dag. Det er Socialdemokraterne, der har et forklaringsproblem, og jeg synes, det er noget billigt, at man her fra Folketingets talerstol beskylder Dansk Folkeparti for at lide af populisme, når vi allerede dengang tog hånd om problemerne sammen med bl.a. nogle politikere fra de nuværende regeringspartier.
     Så jeg synes, det er Socialdemokraterne, der bør have en dårlig smag i munden, og jeg mener faktisk, at man bør overveje at erkende det fra talerstolen og sige: Vi tog fejl dengang; vi er blevet klogere, og det er vi glade for.

Næste