Forrige

Pia Kristensen (DF):
I årevis har vi været vidner til, at især somaliske piger er blevet udsat for den mest modbydelige form for lemlæstelse, nemlig omskæring. Vi har hørt og læst om det. Vi har via tv set angsten og smerten stå malet i ansigterne på små somaliske piger, alt imens de er blevet mishandlet på det grusomste. Herboende somaliske kvinder er stået frem i fuld offentlighed og har fortalt os, at omskæringer finder sted blandt herboende somaliske familier. De kvinder har dannet deres egne foreninger og kæmper en brav kamp imod omskæring.
     I Danmark kender vi ikke antallet af piger, der er eller vil blive omskåret, men sagen er, at for hver eneste pige, der bliver udsat for disse lidelser, er det den ene for meget. De personer, der udfører og har kendskab til disse forbrydelser, skal straffes hårdt. Dansk Folkeparti mener, at der er behov for at sætte turbo på lovgivningen, og derfor fremsatte vi et forslag til lov om forbud mod omskæring af kvinder den 19. november 2002. Det var i øvrigt en delvis genfremsættelse af et lovforslag fra folketingsåret 1996-97, som desværre blev forkastet af et flertal her i Folketinget. Den 23. januar 2003 førstebehandlede Folketinget Dansk Folkepartis lovforslag mod omskæring, og vi havde for så vidt en god debat. Tingene blev vendt og drejet, intentionerne var de bedste, men hvad skete der i grunden? Blev de mange flotte ord om denne alvorlige hastesag omsat til handling? Nej, det gjorde de desværre ikke. Ingen ønskede at støtte Dansk Folkepartis ønske om at samle alle bestemmelser om forbud mod og straf for kvindelig omskæring i en særlov, som man har i Norge og Sverige. Den overvejende del af ordførerne udtrykte ved førstebehandlingen et ønske om, at lovgivningen skulle gennemføres ved at ændre straffeloven. Den kritik har Dansk Folkeparti lyttet til, og den vil vi gerne imødekomme, så der kan danne sig et bredt flertal, så vi hurtigst muligt kan få en klar lovgivning på dette område. Vi har derfor valgt at stille ændringsforslag, hvis hovedformål er, at reglerne indsættes i straffeloven i stedet for at blive vedtaget i en særlov, og vi håber, at alle partierne kan samles om forslaget i den ændrede affattelse. På torsdag skal vi førstebehandle justitsministerens forslag om kvindelig omskæring. Det forslag har været meget, meget længe undervejs, fordi ministeren har valgt at sende det i høring blandt 39 organisationer og foreninger.
     I Dansk Folkeparti mener vi, at der er tale om et unødvendigt nøleri, og vi mener ikke, at det er udtryk for rettidig omhu. Vi mener, der er behov for at fremskynde lovstramningen, og det vil ske, hvis Dansk Folkepartis forslag vedtages.

Kl. 14.15

     Når det drejer sig om justitsministerens forslag, er det først fremsat den 12. marts i år og skal førstebehandles den
3. april. Så der vil altså gå endnu en rum tid, før ministerens lovforslag kan vedtages. I Dansk Folkeparti mener vi, at der er tale om en hastesag, og vi håber, at det vil indgå i partiernes overvejelser, når der om lidt skal trykkes på knapperne.

Næste