Forrige

Indenrigs- og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen):
Det er jo tankevækkende at høre fru Lone Møller her sige, at det ikke er fru Lone Møllers eller Socialdemokratiets opfattelse, at der her er tale om en opgave, som ingen skal påtage sig. Der er altså nogle, der bør påtage sig denne opgave. Så kan man undre sig over, hvorfor man så ikke i alle de år, man har siddet i regering, har gjort det muligt for nogen at påtage sig denne opgave.
     Det er jo præcis det, vi gør her ved at skabe finansielt grundlag for, at kommuner, plejehjemsledere, almenpraktiserende læger, ældreforeninger, alle, der føler noget for den her sag, har en mulighed for at gå ind og give det her tilbud. Det synes jeg da man skal glæde sig over.

Kl. 15.00

     Og jeg forudser, der vil være en meget stor og positiv effekt, også i relation til den vinkel, som fru Birthe Skaarup drager ind. Det er klart, at hele ideen med at vaccinere jo er, at Sundhedsstyrelsen har rekommanderet, at det er fornuftigt, at folk over 65 år vaccinerer sig mod influenza, uanset om de kører i BMW, om det er med eller uden aircondition, eller om de transporterer sig på cykel, eller om de bruger rollator. Det er fornuftigt for alle over 65 år at vaccinere sig, og derfor vil der også være en afledt besparelse.
     Den afledte besparelse er jo ikke en, vi her hjemtager, det er jo så en, man kan glæde sig over vil vise sige ude i vores sygehussystemer og i vores ældreomsorg, og som kan komme dem til glæde, der i øvrigt efterspørger ydelser i sundhedssektoren og i ældreomsorgen.
     Vi har lavet regnestykker på det her - jeg kan ikke huske dem i hovedet - men jeg er nødt til at sige, at det ikke alene skal være hensynet til besparelser, der driver det her. Man kan ikke påstå, at den investering på ca. 70 mio. kr., vi her laver, er en investering, som giver tilsvarende besparelser. Det giver nogle besparelser, og det skal man glæde sig over. Men først og fremmest skal man jo altså glæde sig over, hvad det her betyder af livskvalitet og opretholdt førlighed hos ældre medborgere i vores samfund.

Næste