Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl

Skatteudvalget
(L 42 - bilag 12)
(Offentligt)

Skatteministeriet J.nr.06.2002-231-4

Den

 

 

 

 

Til

Folketingets Skatteudvalg

 

L 42 42- forslag til lov om ændring af lov om afgift af polyvinylklorid og ftalater samt andre afgiftslove.

Hermed fremsendes i 70 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 1 af 18. november 2002.

(L 42 - bilag 8)

 

 

 

 

 

 

Svend Erik Hovmand

 

 

/ John Fuhrmann

Spørgsmål: Ministeren bedes oplyse, hvorvidt gældende praksis for at yde hel kompensation til kommunerne til dækning af affaldsafgiften ved aflevering af olie- og kemikalieforurenet sand fra strandrensning opretholdes med lovforslaget, således at kommunerne fortsat har incitament til strandrensning. I benægtende

fald bedes ministeren redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at kommunerne fortsat vil rense strandene for forurenet sand.

 

Svar: Efter den gældende affaldsafgiftslov er der hjemmel til, at miljøministeren kan yde kompensation til kommunalbestyrelsen til hel eller delvis dækning af affaldsafgiften ved aflevering af olie- og kemikalieforurenet sand fra strandrensning.

Med forslaget foreslås den ovennævnte bemyndigelsesbestemmelse indføjet i lovteksten således, at olie- og kemikalieforurenet sand fra strandrensning er helt fritaget for affaldsafgiften.

Miljøstyrelsen har i praksis administreret den eksisterende ordning således, at der er ydet fuld kompensation hver gang. Omlægningen til en afgiftsfritagelse fra den eksisterende godtgørelsesordning, hvor afgiften først svares og derefter søges kompenseret, skønnes således at være provenuneutral.

Skatteministeren kan dermed bekræfte, at den gældende praksis opretholdes med forslaget.