Skriftlig fremsættelse (24. marts 2004)

 

 

Skatteministeren (Svend Erik Hovmand):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Lejeindtægt m.v. af lokaler om bord)

(Lovforslag nr. L 197).

Tonnageskatteloven har virkning fra og med indkomståret 2001. Med loven indførtes en   særlig beskatningsordning for rederivirksomhed, en tonnageskatteordning. Indkomst ved erhvervsmæssig transport af personer eller gods samt indkomst ved visse nært tilknyttede former for virksomhed kan omfattes af tonnageskatteordningen. Selskabets øvrige indkomst opgøres efter skattelovgivningens almindelige regler.

Det foreslås at udvide listen over de former for virksomhed, der kan beskattes under tonnageskatteordningen, når virksomheden foregår i nær tilknytning til levering af transportydelser,   til at omfatte en beregnet markedsleje ved rederiets egen anvendelse af lokaler om bord, og lejeindtægt ved tredjemands leje af lokaler om bord.

Med forslaget kommer den danske tonnageskatteordning i (bedre) overensstemmelse med intentionerne bag ordningen. Samtidig kommer den danske tonnageskatteordning til i vidt omfang at svare til UK’s og Norges tonnageskatteordninger.

Den gældende tonnageskatteordning er notificeret over for Europa-Kommissionen som statsstøtte.

Lovforslaget er samtidig med fremsættelsen forelagt Europa-Kommissionen med henblik på afgørelse af, hvorvidt den foreslåede ændring er i overensstemmelse med EF-traktatens regler om statsstøtte.

I det jeg i øvrigt henviser til bemærkningerne til lovforslaget, skal jeg anbefale forslaget til Folketingets velvillige behandling.