Spm. nr. S 1888

Til trafikministeren (29/1 04) af:

Poul Andersen (S):

»Kan ministeren bekræfte, at Ole Rendbæk fratrådte efter eget ønske, og at dette ikke skete efter pres fra Deutsche Bahn, og i den forbindelse afkræfte, at der er indgået særlige fratrædelsesaftaler, betalt vederlag, kompensation eller godtgørelse i forbindelse med Ole Rendbæks fratrædelse eller i modsat fald størrelsen af sådanne vederlag, og om aftaler og vederlag i givet fald har været behandlet i Scandlines bestyrelse?«

Svar (9/2 04)

Trafikministeren (Flemming Hansen):

Jeg kan oplyse, at jeg er bekendt med, at der er indgået en aftrædelsesaftale mellem Ole Rendbæk og Scandlines. Indholdet af denne aftrædelsesaftale er af personlig og fortrolig karakter.

Jeg henviser endvidere til vedlagte pressemeddelelse af 10. oktober november 2003, hvoraf det fremgår, at Ole Rendbæk, samt finansdirektør Axel Bertram informerede bestyrelsen om deres ønske om at forlade Scandlines ved udgangen af 2003. Formandskabet har bekræftet, at bestyrelsen i forbindelse hermed drøftede sagen vedrørende de to direktørers aftrædelse.

Som det ligeledes fremgår af pressemeddelelsen, ønskede Ole Rendbæk at arbejde som uafhængig konsulent for Scandlines-koncernen, og jeg er orienteret om, at Scandlines ultimo 2003 indgik en kontrakt med Ole Rendbæk om konsulentopgaver.