Skriftlig fremsættelse (29. januar 2002)

 

 

Beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ophævelse af lov om servicejob.

(Lovforslag nr. L 69).

Med lovforslaget lægges der op til at afskaffe servicejobordningen, således at der ikke længere kan opnås tilskud til oprettelse af nye servicejob.

Baggrunden herfor er først og fremmest, at der i den nuværende situation på arbejdsmarkedet med mangel på arbejdskraft ikke skønnes at være behov for en tilskudsordning som servicejobordningen. Hertil kommer, at ordningen kun er blevet benyttet i begrænset omfang.

Ved etableringen af servicejobordningen forventedes det, at der i løbet af forsøgsperioden ville blive oprettet op mod 10.000 servicejob i den offentlige sektor. Denne forventning er langt fra blevet indfriet, idet der ved udgangen af december 2001 var oprettet i alt 3.528 servicejob, hvoraf de 2.778 var besatte. De oprettede servicejob er fordelt således, at der er oprettet 2.230 servicejob i kommuner, 501 servicejob i amtskommuner og 328 i staten. De resterende 469 servicejob er oprettet i henholdsvis selvejende institutioner og humanitære organisationer.

Lovforslaget indebærer ingen ændringer, for så vidt angår ansættelsesforhold, der allerede er påbegyndt, eller som har opnået tilsagn om tilskud, inden det foreslåede ikrafttrædelsestidspunkt, idet der lægges op til, at disse kan fortsætte efter de hidtil gældende regler om servicejob. Der vil således fortsat kunne ydes tilskud til servicejob, som er påbegyndt inden det ikrafttrædelsestidspunkt, som er angivet i forslaget.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og bemærkningerne hertil, skal jeg på regeringens vegne anbefale lovforslaget til Tingets velvillige behandling.