Forrige

(Kort bemærkning). Lars Barfoed (KF):
Til hr. Ole Sohn først: Jeg tror, jeg har forklaret mig, og vi kan være uenige om det. Jeg nævnte netop eksempler på, at man kunne forestille sig andre lignende aftaler i overenskomsterne, som f.eks. udelukkede andre minoritetsgrupper fra at få et arbejde i den pågældende virksomhed, hvor vi også måtte føle, at vi måtte gribe ind. Det er i sådan nogle meget principielle sammenhænge, jeg mener, at der eksempelvis kan være en anledning for Folketinget til at gribe ind i forhold til overenskomsterne.
     Til hr. Ole Vagn Christensen vil jeg bare sige - jeg har jo egentlig svaret på det, føler jeg - at det jo, som jeg forstår det i hvert fald, ikke er sådan, at det kun er den ene part på arbejdsmarkedet, der egentlig er utilfreds med det, vi gerne vil gennemføre; det er sådan set begge parter, der er utilfredse med det, så det er ikke noget, der er vendt ensidigt mod nogen, men jeg er enig i, at både Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti gennem årene har haft en god forståelse for de aftaler, der indgås på arbejdsmarkedet, og en forståelse for, at der skal være velordnede forhold på arbejdsmarkedet, og jeg glæder mig over, sådan som jeg forstår hr. Ole Vagn Christensen, at vi fortsat kan have et godt samarbejde om det.
     Jeg forstår så ikke, at hr. Ole Vagn Christensen åbenbart mener, at lønmodtagerorganisationerne i det her land er så svagt funderede, at alt bryder sammen, hvis vi gør det frivilligt for folk at melde sig ind i dem. Jeg har større tiltro til fagbevægelsen, end hr. Ole Vagn Christensen har.
     Til hr. Ole M. Nielsen vil jeg sige: Jeg mener ikke bare, at vi kan ændre på datoen i beslutningsforslaget. Sådan som jeg læser beslutningsforslaget, er det formuleret sådan, at man inden 1. juli 2002 skal sikre, at enhver arbejdsgiver og enhver arbejdstager har frihed osv. Det vil sige, at den retstilstand skal være indtrådt inden det tidspunkt. Det er ikke formuleret sådan, at der skal være fremsat forslag om det, men at retstilstanden skal være indtrådt på det tidspunkt. Men det kan vi jo så drøfte efterfølgende.

Næste