Forrige

(Kort bemærkning). Jesper Langballe (DF):
Jeg synes virkelig, at der var en pointe i fru Anne Baastrups påpegning af, at ytringsfrihedsproblemet i denne her forbindelse er noget, der er værd at kigge på under udvalgsbehandlingen.
     Så vil jeg i øvrigt sige, selv om jeg ikke rigtig kan nå at gøre noget ved det, at professor Henning Kochs tale om den kvalitative værdistat var jo en efter min mening meget naiv tale om, hvordan man sådan legalt og autoritativt kunne blive
i stand til at skelne mellem retfærdige og syndere. Og jeg vil sige, at det lovbegreb, man skal sætte op imod det, er netop et lovbegreb, hvorefter alle er lige for loven. Det siger sig selv, at denne her lov ikke skal rette sig specielt mod muslimterrorisme, men mod al terrorisme. At nogen kan tro, at jeg skulle mene noget andet, synes jeg er helt besynderligt. Sådan forholder det sig, det er jura. Men hvis vi ser på det faktuelle bagved, ved vi alle, at det, der er problemet i dag, hvis man faktisk og sociologisk skal beskrive det, jo ikke er Blekingegadebanden. Blekingegadebanden og Baader Meinhof-gruppens tid er forbi, det var stygt nok, mens det stod på, men det er ikke problemet i dag. Problemet er selvfølgelig, at den 11. september, da det andet fly fløj ind i World Trade Center, da vidste jeg - jeg sad dér og så det live, da det andet fly kom - ligesom resten af verden, at det var muslimske terrorister. Hvorfor skal man sådan i den politiske korrektheds navn fortrænge en viden, man rent faktisk har?

Kl. 14.05

Næste