Forrige

(Kort bemærkning). Søren Søndergaard (EL):
Om ikke andet er jeg da glad for, at jeg har genetableret enigheden i den konservative lejr. Men det her viser jo i hvert fald én ting klart, at det er noget fup og fidus, at vi har en masse tid til at diskutere og afklare nogle ting og træffe en beslutning på grundlag af den afklaring. Vi har ingen ret til at træffe nogen beslutning. Den beslutning er truffet.
     Terrordefinitionsbeslutningen er truffet, den blev truffet i huj og hast og afleveret nede i Bruxelles uden nogen diskussion i det danske Folketing. Det er meget alvorligt, og det er et kæmpeproblem. Vi vil så bruge tiden fremover til at vise, hvor håbløs den beslutning var.
     Det Konservative Folkeparti offentliggjorde jo i valgkampen en liste over terroristorganisationer. En af dem var en organisation, der hed Mujahedin Khalq. Det er en organisation, som den daværende hr. Per Stig Møller, den nuværende udenrigsminister, havde en del forbindelse med.
     Jeg synes ikke, vi kan være tjent med at gå i uvished om, hvorvidt udenrigsministeren en dag bliver hentet af kriminalpolitiet og slæbt i retten for sin forbindelse til den organisation. Derfor vil jeg spørge justitsministeren: Er organisationen Mujahedin Khalq en terrororganisation ifølge det lovforslag, der er lagt frem, eller er det ikke? Vi må få et klart svar, det hele er jo afklaret.

Næste