Forrige

(Kort bemærkning). Helge Adam Møller (KF):
Jeg kan måske godt forstå, hvis man har de holdninger, som Enhedslisten har, at alt, hvad der ikke er bestemt i det her Folketing, må være tåbeligt, forkert eller urimeligt.
     Jeg har den modsatte holdning. Jeg synes, en række internationale organisationer indimellem træffer nogle kloge og fornuftige bestemmelser, også uden at de har været drøftet
i dette Folketing, og jeg har den holdning, at det synes Enhedslisten i og for sig også mange gange er fornuftigt. Lad mig bare nævne i forbindelse med det lovforslag, vi behandler, at der har FN's Sikkerhedsråd vedtaget en indstilling i fuldstændig enighed. Det blev da ikke drøftet i det danske Folketing. Hr. Søren Søndergaard syntes, at det var en god idé, men der kunne man med lige så stor ret hævde, at det skulle først vedtages, efter at det var drøftet her. NATO vedtog en beslutning dagen efter, som et kæmpe flertal i det her Folketing syntes var rigtigt og godt. Det blev da heller ikke drøftet. Er det sådan, at internationale organisationer, når terroren bryder løs, ikke kan beslutte noget som helst, inden hr. Søren Søndergaard har siddet 6 måneder og forhandlet med alle sine andre gamle kommunister rundtomkring, før det kan blive godkendt? Nej, må jeg sige til hr. Søren Søndergaard, sådan arbejder verden heldigvis ikke, og det er til gavn også for den danske befolkning.

Næste