Forrige

Poul Nødgaard (DF):
Dansk Folkeparti kan tilslutte sig det fremsatte lovforslag, der er en udmøntning af den mellem regeringen og Dansk Folkeparti indgåede finanslovaftale.
     Forslaget sikrer, at der ikke tilføres yderligere renter til Arbejdsmarkedets Feriefond, hvor den ophobede kapital er tæt på eller godt 500 mio. kr. Jeg vil gerne understrege, at forslaget alene gælder for finansåret 2002, og at det er Dansk Folkepartis opfattelse, at lønmodtagerne ud over deres feriepenge også bør have de renter, der løber på i løbet af et år.
     Et omfattende nyt feriepengesystem kræver dybe og indgående overvejelser, herunder en nøje gennemgang af de omfattende feriepengebeløb, der befinder sig hos arbejdsgiverne som et led i en aftale, der er indgået mellem de respektive parter. I finanslovaftalen for 2002 indgår, at et embedsmandsudvalg inden den 1. september 2002 som en begyndelse skal komme med et oplæg vedrørende uafhentede feriepenge. Jeg ønsker i øvrigt at fremføre, at den tidligere regering også fra tid til anden har gennemført lignende love
i forbindelse med finanslovens behandling. Dansk Folkeparti vil som nævnt i indledningen medvirke aktivt til, at dette forslag, som kun gælder for år 2002 - dette understreger jeg - gennemføres hurtigst muligt her i Tinget.

Næste