Forrige

(Kort bemærkning). Poul Nødgaard (DF):
Jeg tror, jeg vil starte bagfra for at drille ordførerne lidt.
     Til hr. Ole Sohn: Det ligger helt i sagens natur. Jeg tror ikke, der er nogen partier her i Folketinget, der er interesseret i at lave nogen form for indgreb i arbejdsmarkedets aftaleformer. Lad det ligge helt fast. Det er jo sket igennem årene, f.eks. hvis vi har haft en samfundslammende strejke og lign., at Folketinget på et givet tidspunkt er gået ind; det er såmænd også sket med socialdemokratisk støtte en gang imellem igennem årene. Så lad det ligge.
     Men jeg vil lige sige til hr. Bjarne Laustsen, når han svinger sig så højt op, som han tit gør herinde - og det er egentlig meget hyggeligt, når nordjyden sådan virkelig viser sit gåpåmod - at det her system på feriepengeområdet kan jo ikke ændres i indeværende kalenderår, for, som jeg sagde i min ordførertale, det er et så kompliceret og komplekst system at lave om på, at det kræver megen tid. Derfor er der jo ikke nogen problemer i år 2002, og det fremgik tydeligt og klart af min tale, at det her skal kulegraves i løbet af året, og at vores accept af det her lovforslag i denne omgang alene er gældende for året 2002.
     Så vil jeg gerne sige til hr. Jan Petersen, at jeg vil ikke gå dybere ind i alle de her substanser, man bringer frem, for det, man siger her, bliver jo præcist bogført. Det her skal kulegraves intenst, og vi vil på et givet tidspunkt komme med et udspil.
     Men personligt ser jeg helst, at hele feriepengesystemet kulegraves, hvad enten det indgår i overenskomsterne, eller det ikke indgår i overenskomsterne. Det må jeg erkende åbent og ærligt. Men hvordan vi går til den sag, er selvfølgelig noget, vi skal snakke videre om i gruppen.

Kl. 15.15

     Jeg vil sige, det gør selvfølgelig indtryk på én, hvis arbejdsgivernes organisation og Lønmodtagernes Organisation siger, at det system - og de er enige om det - er fredet for os. Det er selvfølgelig også noget, vi bliver nødt til at tage ad notam.
     Men lad os dog se, når vi kommer igennem kalenderåret. Vi har mange dage foran os endnu, og der har lige været folketingsvalg; der er masser af tid til at snakke om de her ting.

Næste