Besvarelse på bilag 123

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                        (L 35 - bilag 99)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 12. april 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

123.   Er det korrekt forstået, at de i det foreslåede § 786, stk 4, 1. pkt., nævnte udbydere ikke skal være arbejdsgivere, andelsboligforeninger, foreninger og lignende?

124.   Hvis spørgsmål 123 besvares bekræftende, er det så korrekt forstået, set i lyset af de faldne bemærkninger under den tekniske gennemgang, at de nævnte udbydere i så fald kan afgrænses til at omfatte professionelle virksomheder, hvis hovedbeskæftigelse er teletjeneste?

125.   Hvis spørgsmål 123 besvares benægtende, ønskes oplyst, hvad det koster at etablere en logningsservice, der kan få udbyderen til at leve op til de i det foreslåede stk. 4, 1. pkt., pålagte forpligtelse til at foretage registrering og opbevaring. Der ønskes eksempler på disse udgifter afhængig af udbyderens størrelse og antallet af trafikdata.

126.   Hvis ministeren fastsætter en grænse for, hvor lille en udbyder kan være, bør man så ikke præcisere det i selve lovteksten?

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 10060)