Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Fru Line Barfod forsøger at få det til at fremstå, som om vi overhovedet ikke bekymrer os om, hvad der sker mellem Israel og det palæstinensiske folk. Regeringen har jo i flere omgange gjort det meget, meget klart, navnlig under formandskabet, hvor vi har haft en meget aktiv udenrigsminister på det her område, at man finder den israelske fremfærd i de palæstinensiske områder særdeles kritisabel. Den legitime israelske kamp mod palæstinensiske terrornetværk kan på ingen måde retfærdiggøre det store antal civile palæstinensiske ofre. Det har vi gjort meget, meget klart. Det har udenrigsministeren gjort klart over for sine kolleger i Mellemøsten. Det skal der ikke herske nogen tvivl om.
     Jeg synes rent faktisk, at det da i forhold til Mellemøsten og i forhold til Israel-Palæstina-konflikten er en sejr, at vi nu har fået USA til at tilslutte sig den såkaldte road map. Det mener jeg faktisk er et stort skridt på vejen. For ingen skal være i tvivl om, at vi alle sammen mener, det er bydende nødvendigt, at vi får løst den konflikt, og at det er bydende nødvendigt, at USA også påtager sig et stort ansvar for at få løst konflikten i Mellemøsten.
     Jeg vil godt lige understrege over for hr. Per Kaalund, at det med at gå Saddams ærinde - hvis man bruger det udtryk
- ikke har noget at gøre med, at jeg mener, at der er noget tilsigtet i det, at nogen ønsker at gå Saddam Husseins ærinde. Men jeg mener stadig væk, at det er Saddam Hussein, som kan sidde tilbage og grine i skægget, når han ser, hvordan presset over for ham er aftagende, at han kan vedblive med at lege kispus med verdenssamfundet, at han ikke skal bevise, at han har destrueret de bl.a. 1000 t kemiske våben, som vi ikke har fået en redegørelse for, og de 6.500 bomber, som vi ikke har fået nogen redegørelse for, at han kan blive ved og ved og ved. På trods af at man har vedtaget et hav af resolutioner og nu er nået til et punkt, hvor man flere gange har sagt: Nu må det være stop, og at det skulle være øjeblikkeligt - der står jo »øjeblikkeligt« i 1441 - så er man ikke villig til at handle. Det mener jeg er katastrofalt ...

Næste